EW Leads

6 примера за стратегически планове за продажби [включени професионални съвети]

Искате да създадете стратегически план за продажби за вашия екип по продажбите, така че да имате набор от насоки и процедура за постигане на целите ви за продажби за края на годината. Но всъщност не знаете откъде да започнете.

Не се безпокой! Покрихме ви с някои примери за планове за стратегия за продажби и професионални съвети, така че за нула време да разработите свой собствен динамит.

Но първо, какво е план за стратегия за продажби?

Какво е план за стратегия за продажби

Стратегическият план за продажби е документ, съдържащ подробности за това как вашата организация ще постигне целите си за продажби. Това трябва да бъде нещо като ръководство, което ще изложи очакванията за това какво и как вие и другите търговци от вашия екип трябва да преминете през процеса на продажби чрез комбиниране на анализ, проучване, очаквания и вашия процес на продажби.

Ако това звучи объркващо, не се притеснявайте. Ще го разбием още.

Най-важното нещо, което трябва да имате предвид обаче, е, че планът за стратегия за продажби се състои от няколко части, за да се създаде план за атака за постигане на целите за продажби и увеличаване на бизнес приходите. Това е вашето бизнес ръководство за продажби.

Със стратегически план за продажби, всички от вашия екип по продажбите трябва да са на една и съща страница. Всеки ще знае какви са очакванията му и как да ги постигне. И всеки ще знае общите цели за продажби на компанията.

Вашият план и стратегия за продажби ще изяснят това.

4 вида стратегически планове за продажби
Когато говорим за типове планове за стратегия за продажби, най-вероятно ще видите обсъждане на планове за входящи и изходящи продажби.

Ние обаче ще добавим още 2 към микса:

B2B стратегически планове за продажби
B2C стратегически планове за продажби
Стратегически планове за входящи продажби
Идеята зад входящите продажби е потенциалният клиент да се свърже с вас относно вашия продукт(и) или услуга(и), а не обратното. Стратегически план за входящи продажби е картата, която използвате, за да направите това. Това обикновено включва създаване на съдържание, което е насочено и ще бъде видяно от вашата целева аудитория.
Много от тези стратегии се припокриват с маркетинговите стратегии, защото наистина тези две неща работят в тандем.

Стратегически планове

Идеята зад изходящите продажби е вие, като търговец, да достигнете до потенциален клиент с вашия продукт(и) или услуга(и). В тази стратегия за продажби вие сте този, който извършва проучването, свързано с генерирането на потенциални клиенти и контакт и квалифицирането им, за да се уверите, че са подходящи за вашия продукт(и) или услуга(и).

Стратегиите за изходящи продажби могат да включват:

Студени обаждания или имейли
Софтуер за генериране на потенциални клиенти
Онлайн проучване
Стратегически планове за входящи срещу изходящи продажби
Стратегически планове за входящи срещу изходящи продажби

Входящите и изходящите продажби имат своите предимства, свързани с тях. Въпреки това, най-добрите потенциални клиенти се намират, когато и двете се използват заедно.

Въпреки че целевата аудитория се различава, има много припокриване между стратегиите за продажби, използвани за B2B продажби и B2C продажби (в зависимост от това дали използвате входящи и/или изходящи продажби). Разликите между продажбата на физически лица и на компании/организации се проявяват повече в това как се прилагат стратегиите и как се оформя връзката между вас и клиента. И тези различия могат да включват различни набори от умения.

повече да вземете решение и е по-вероятно да продължите да използвате вашите продукти/услуги в дългосрочен план)

По-краткосрочен (обикновено отнема по-кратко време за вземане на решение, може да стане лоялен клиент или да бъде еднократен)

Продажбите в спад? Ringy Актуализиран телефонен номер за 2024 г. от цял ​​свят ви дава необходимите инструменти и гъвкавост, за да привличате потенциални клиенти, да се ангажирате с тях и да ги превръщате в клиенти.

Актуализиран телефонен номер за 2024 г. от цял ​​свят

Поискайте демонстрация

Как да напишем стратегия за продажби
И така. Сега знаете какво е стратегически план. И вие знаете нещо или две за различните видове от тях.

Чувствам се като време да научим малко Yhteisön asiat: mitä vuosi 2020 on opettanut minulle за това как да напишем такъв.

Разработването на стратегия за продажби изисква известно време. За да създадете такъв, ще трябва да:

Анализирайте данните за acompletelistofunitphonenumber продажбите на вашата организация от миналото: Преди да решите накъде иска да отиде вашата компания, знайте откъде идва. Проучете минали данни, цели за продажби, стратегии, успехи и неуспехи
Разработете цели за продажби: Използвайте тези данни, за да насочите новите си цели за продажби
Направете равносметка на текущия си процес на продажба: Извършете SWOT анализ, за ​​да разберете неговите силни и слаби страни, колко време обикновено отнема процесът, кои области имат най-голям успех срещу това, къде повечето перспективи отпадат и т.н.
Разберете вашата целева демографска група: Ако все още нямате личности на купувачи, разработете ги (като използвате данните, събрани в предишните стъпки), така че да можете да разберете вашата целева демографска група за генериране на перспективи (и за намиране и разбиране на вашата потребителска база)
Направете равносметка на вашия екип по продажбите: Извършете SWOT анализ, за ​​да разберете силните и слабите страни и на вашия собствен екип по продажбите. В какво са най-добри различните търговци? Какво биха могли да подобрят? Къде трябва да бъде фокусът им в процеса на продажба? Трябва ли да се промени? Трябва ли отварящият да опита да бъде затварящ и т.н.?
Направете преглед на наличните в момента ресурси и инструменти за продажби: Просто направете преглед на ресурсите и инструментите за продажби, които вече имате, за какво се използват, дали могат да направят повече и т.н.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *