EW Leads

Alternative noćne straže

 

Osim toga, ažuriranje postova na blogu moćan je alat za privlačenje novih čitatelja i zadržavanje postojeće publike.

Ažuriranjem svojih članaka novim sadržajem i uvidima nudite dodatnu vrijednost svojim čitateljima, potičući ih da se vrate vašem blogu kako bi otkrili najnovije informacije u vašoj industriji. Nadalje, ažuriranje članaka omogućuje vam da uključite svoju publiku putem komentara, dijeljenja i društvenih interakcija, stvarajući aktivnu i lojalnu zajednicu oko vašeg brenda.



KADA je najbolje ažurirati članak na blogu

Redovito ažuriranje postova na blogu ključan je aspekt održavanja relevantnosti i svježine vašeg sadržaja. Ali kada je pravo vrijeme za nadogradnju?

Evo tri situacije u kojima biste trebali razmisliti o ažuriranju svojih postova na blogu.

  1. Ako se demografija vaše publike mijenja , to je znak da je možda vrijeme da ažurirate svoje članke. Preferencije i potrebe vaših čitatelja mogu se mijenjati tijekom vremena, stoga je važno pratiti njihova očekivanja . Provođenje istraživanja tržišta i analiza ažurnih demografskih podataka pomoći će vam da bolje razumijete svoju publiku i pružite joj relevantan i vrijedan sadržaj.
  2. Ako se terminologija i riječi koje koristi vaša ciljna publika promijene , bilo bi dobro ažurirati postove na blogu. Trendovi ključnih riječi brzo se mijenjaju i korisnička pretraživanja se razvijaju . Napravite trenutnu analizu ključnih riječi kako biste identificirali relevantne ključne riječi i uključili ih u svoje postove na blogu kako biste poboljšali rangiranje u tražilicama . Ažuriranje vašeg sadržaja najnovijim ključnim riječima omogućuje vam da ostanete konkurentni i privučete kvalificirani promet na svoj blog.
  3. Ako se u vašoj industriji dogode velika ažuriranja , bilo bi dobro ažurirati postove na blogu. Svijet poslovanja i industrije neprestano se razvija, s novim otkrićima , tehnologijama , metodologijama i regul Posebno vodstvo atornim promjenama. Ako postoje važni razvoji u vašoj industriji, ključno je da ih izvijestite u svojim člancima.

 

Posebno vodstvo

Dijagram za razumijevanje kada ažurirati članak na blogu i koje rješenje usvojit

KOJE biste promjene trebali napraviti da ažurirate članak na blogu?

Kada je riječ o ažurir alles wat jo witte moatte  anju posta na blogu, postoje neki ključni elementi koje treba uzeti u obzir kako bi vaš sadržaj ostao svjež i relevantan tijekom vremena. OrbitMedia je pažljivo ispitala sve promjene potrebne za ispravno ažuriranje članka na blogu . U nastavku sam sažeo glavne:

  1. Širenje informacija navođenjem pouzdanih izvora ključni je element za ažuriranje članaka na vašem blogu. Održavanje visokog standarda autoriteta i pouzdanosti temeljno je za uspjeh vašeg sadržaja. Uključivanje ažuriranih podataka i statistika iz industrijski priznatih izvora omogućuje vam da svojim čitateljima pružite najnovije i vrijedne informacije.
  2. Ažuriranje i dodavanje novih unutarnjih i vanjskih poveznica još je jedan ključni aspekt za poboljšanje kvalitete i autoriteta vaših članaka. Umetanje relevantnih poveznica unutar vašeg članka, koje upućuju na drugi srodni sadržaj na vašem blogu ili na vjerodostojne vanjske izvore, nudi dodatnu vrijednost čitatelju. Također, pobrinite se da zamijenite sve zastarjele ili neispravne veze s aktualnim, osiguravajući bolje iskustvo pregledavanja za korisnike.
  3. SEO i optimizacija za tražilice ne mogu se zanemariti prilikom ažuriranja posta na blogu. Pregledajte i ažurirajte svoje ključne riječi kako biste bili sigurni da su i dalje relevantne i konkurentne. Istražite najnovije ključne riječi u svojoj industriji i strateški ih uključite u svoj sadržaj. To će vam pomoći da poboljšate rangiranje na tražilicama i privučete kvalificirani promet na svoj blog.

KAKO ažurirati članak na blogu za poboljšanje pozicioniranja

Upozorenje : ažuriranje članka na blogu nije jednostavna oper bo directory acija. Ako članak već ima izvrsnu SEO poziciju, čak i minimalna promjena mogla bi generirati varijacije (čak i negativne) u rezultatima pretraživanja.

Stoga je poželjno ažurirati blog članak kada nema dobro SEO pozicioniranje, a želite poboljšati njegovu vidljivost na webu.

Ovo je uglavnom SEO operacija. Korištenje tehnika SEO optimizacije omogućuje vam da poboljšate pozicioniranje članaka na blogu. To uključuje prepoznavanje relevantnih ključnih riječi , korištenje odgovarajućih HTML oznaka i strukturiranje vašeg sadržaja u dobro organizirane odlomke.

Kao što Neil Patel također ističe , pokušajte poboljšati iskustvo čitanja svojih posjetitelja korištenjem jasnog, privlačnog jezika.

Svakako uključite opisne i privlačne meta oznake. Moraju odražavati sadržaj članka i privući pozornost korisnika u rezultatima pretraživanja.

Optimizirajte naslove članaka koristeći relevantne i privlačne ključne riječi kako biste privukli interes korisnika i potaknuli ih da kliknu na vaš sadržaj.

Umetnite ažurirani multimedijski sadržaj (kao što su slike ili videozapisi) kako biste imali značajan utjecaj na iskustvo čitatelja i rangiranje vašeg članka.

Relevantne slike mogu poboljšati razumijevanje sadržaja i učiniti ga zanimljivijim, dok videozapisi mogu pružiti detaljna i zanimljiva objašnjenja.

Obavezno optimizirajte slike pomoću opisnih alternativnih oznaka i na odgovarajući način ugradite videozapise, održavajući kompatibilnost na svim uređajima.

Posljednje, ali ne i najmanje važno :

Promijenite datum objave da biste ažurirali post na blogu. Je li dovoljno?

Reći ću vam svoje osobno iskustvo. 

Kada je riječ o utjecaju na rangiranje sadržaja, postoje neke tehnike koje sam osobno testirao, a koje mogu biti učinkovite i za vas. U nekim sam slučajevima promijenio datum objave kako bih postigao pozitivan učinak na SEO.

Ali vrijedi napomenuti da sam ovu praksu usvojio tek kada sam izvršio značajna makro ažuriranja sadržaja. I kada sam osjetio da je korisno predložiti takve promjene Googleu.

Rezultat ove strategije bio je zanimljiv : tražilica je smatrala korisnim zadržati sadržaj na vrhu rezultata jer je zapravo još uvijek relevantan. Odnos između svježine sadržaja i SEO optimizacije može generirati izvrsne rezultate za web stranicu.

Već 2, 3 i 4 godine pišem i ažuriram članke na blogu koji su među najboljim rezultatima pretraživanja na mreži .

Prema Johnu Muelleru , poznatom stručnjaku za SEO i Google, promjena datuma bez značajnih promjena sadržaja ne donosi značajne prednosti. Stoga se promjena datuma objave članka mora izvršiti zajedno s relevantnim izmjenama samog sadržaja.

Kako odlučiti je li najbolje ažurirati, izbrisati ili prepisati članak na blogu?

Kao što sam već rekao, kada se suočite sa člankom na blogu koji možda treba doraditi, važno je donijeti promišljenu odluku o tome kako postupiti: ažurirati, izbrisati ili ponovno napisati sadržaj ispočetka?

Da biste to učinili, važno je procijeniti nekoliko varijabli i pažljivo razmotriti trenutnu izvedbu stavke.

Započnite s metrikom učinka članka . Analizirajte broj posjeta, prosječno vrijeme provedeno na stranici i stopu konverzije. Ovi će podaci pružiti jasnu naznaku o trenutnoj izvedbi objave na blogu i trebaju li promjene i ažuriranja.

Drugi ključni čimbenik koji treba uzeti u obzir je angažman koji je generirao članak. Broj i kvaliteta komentara, dijeljenja na društvenim mrežama i povratnih linkova. Ovi pokazatelji mogu dati ideju o relevantnosti i interesu koji je generirao sadržaj.

Uvijek uzmite u obzir promjene u svojoj djelatnosti i ponašanju korisnika . Ako je članak o temi koja je zastarjela ili ako su se korisničke postavke promijenile, možda ćete morati razmotriti drastičniju radnju, poput brisanja ili potpunog ponovnog pisanja članka.

Savjeti za ažuriranje članka na bloguAžuriranje članka na blogu važna je tehnika za poboljšanje pozicioniranja u tražilici  i održavanje relevantnosti sadržaja tijekom vremena.

Članak napisan prije mnogo godina može se doslovno zacementirati u tlo weba i dosegnuti neočekivane razine autoriteta. Promjena datuma objave može utjecati na SEO, ali važno je to činiti strateški i dosljedno, usredotočujući se na značajne promjene sadržaja . Održavanje odgovarajuće svježine i praćenje Googleovih smjernica ključni su za postizanje pozitivnih rezultata bez ugrožavanja ugleda vaše web-lokacije.

Odlučivanje hoćete li ažurirati post na blogu, izbrisati ga ili ponovno napisati zahtijeva pažljivu procjenu trenutne izvedbe , generiranog angažmana i promjena u industriji i ponašanju korisnika. Također je bitno razmotriti prikladnost predloženih promjena. Održavanje sadržaja relevantnim i aktualnim učinkovit je način za održavanje interesa publike, poboljšanje rangiranja u tražilicama i demonstriranje autoriteta u industriji.

Ne postoji univerzalni odgovor, ali pažljivom procjenom ovih varijabli moći ćete odlučiti je li najbolje ažurirati, izbrisati ili ponovno napisati članak kako biste dobili najbolje rezultate za svoj poslovni blog i zadovoljili potrebe svoje publike

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *