EW Leads

SG: Και έτσι με λίγα λόγια, πώς να ορίσετε το SMSup; Ποια είναι η γραμμή διάτρησης της παρουσίασής σας;

SG: Και έτσι με Το SMSup είναι μια εξαιρετικά εύχρηστη. Rπλατφόρμα που σας επιτρέπει να επικοινωνείτε προσφορές και πληροφορίες μέσω SMS στους πελάτες σας.

SG: Απλό και αποτελεσματικό. Και γιατί να εγκατασταθεί στη Marly; Δεν είναι απαραίτητα ένα μέρος που φαντάζεται κανείς ως ιδιαίτερα στρατηγικό για την έναρξη μιας startup

RB: Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν τις επιχειρήσεις τους σε coworking hubs, εγώ ξεκίνησα από την κουζίνα μου Και καθώς η επιτυχία ήρθε αρκετά γρήγορα, είχα τα μέσα να εγκατασταθώ στα σημερινά μας γραφεία. Η Marly ήταν μια αρκετά καλή επιλογή σε κοινωνικό επίπεδο, καθώς άλλοι φίλοι έχουν γραφεία εδώ. Έτσι μπορώ να κάνω ένα διάλειμμα για καφέ μαζί τους, είναι ένα καλό διάλειμμα μέσα στην ημέρα και μας επιτρέπει να συζητήσουμε τα αντίστοιχα έργα μας.

SG: Ακόμα κι αν η επιτυχία ήρθε αρκετά γρήγορα, φαντάζομαι ότι αντιμετωπίσατε κάποιες δυσκολίες στο ξεκίνημά σας;

RB: Ναι, οι εργασίες μου στην αρχή και οι Ειδικός επικεφαλής τρέχουσες εργασίες μου είναι εντελώς διαφορετικές. Για παράδειγμα, εκείνη την εποχή έκανα τέσσερις συναντήσεις την ημέρα και έκανα πολλά τηλεφωνήματα. Μου συνέβαινε συχνά να φύγω από το Fribourg και να πάω στο Valais και στη συνέχεια στη Γενεύη την ίδια μέρα για να συναντήσω υποψήφιους πελάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν υπέγραψαν. Έτσι ήμουν συχνά στο δρόμο. Σιγά σιγά δημιούργησα μια βάση πελατών, ίδρυσα μια ομάδα και καθιέρωσα μια αποτελεσματική ψηφιακή στρατηγική. Σήμερα, το 75% των πελατών έρχονται σε εμάς μόνοι τους, δεν χρειάζεται πλέον να τους ψάχνουμε και μπορούμε να επικεντρωθούμε σε νέες εξελίξεις που έρχονται πολύ σύντομα.

Ειδικός επικεφαλής

SG: Πότε καταλάβατε ότι η startup σας θα μπορούσε να γίνει πραγματικά ανταγωνιστική στην αγορά;

RB: Ξεκίνησα με μικρούς πελάτες. Μετά, μια μέρα, πήγα να συστηθώ σε μια μεγάλη εταιρεία λιανικής . Εκτίμησαν το προϊόν και υπέγραψαν κατάλαβα ότι θα έκανα αρκετό κύκλο εργασιών για να πληρώσω έναν μισθό και να αναπτύξω το εργαλείο μας. Είπα στον εαυτό μου: «Αν ένας μεγάλος τύπος δουλεύει μαζί μου, είναι επειδή το προϊόν είναι αρκετά ώριμο, είναι σταθερό και καλύπτει μια πραγματική ανάγκη». Ήταν χάρη σε αυτούς που είχα εμπιστοσύνη στην επιχείρησή μου.

SG: Σήμερα, πώς είναι μια μέρα στην παρέα;

RB: Δεν υπάρχει τυπική μέρα γιατί έχουμε πολλούς διαφορετικούς πελάτες, αιτήματα και έργα, υπάρχουν πολλά να κάνουμε. Ως ιδρυτής, είμαι awb directory λίγο σαν τον πυροσβέστη που φροντίζει να ξεμπλοκάρει πράγματα. Vα επικυρώνει άλλα, ώστε η επιχείρηση να προχωρήσει. Με την ομάδα μου, προσπαθώ να είμαι αρκετά ψύχραιμος και να δημιουργώ μια χαλαρή ατμόσφαιρα. Το να μοιράζονται καλές στιγμές και απεριτίφ θα τους κάνει να θέλουν να τα δίνουν όλα κατά τις ώρες εργασίας.

SG: Και στο μέλλον, ποιες είναι οι επόμενες προκλήσεις που περιμένουν το SMSup;

RB: Θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις τις επόμενες μέρες. Θα επεκταθούμε στη γερμανική, την αυστριακή και την ελβετο-ιταλική αγορά. Νέα προϊόντα βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης, μια νέα πλατφόρμα θα κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο μέχρι το τέλος του έτους. Το SMSup δεν έχει όρια, γιατί να μην εγκατασταθείς στη Νότια Αμερική, να κατακτήσεις τον κόσμο!;

SG: Τέλος, τι συμβουλή θα δίνατε σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση;

RB: Πρέπει να επιμείνεις! Νομίζω ότι μπορείς να δημιουργήσεις μια επιχείρηση από οτιδήποτε και από όλα. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση με κάλτσες, είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να κερδίσετε εκατομμύρια με αυτήν. Απλά πρέπει να έχεις καλή ιδέα και πάνω απ’ όλα να μην σταματάς, να επιμένεις! Ένα ανέκδοτο: Συνάντησα Silkpay konsantre sou ένα γκαράζ αυτοκινήτων στην περιοχή του Φράιμπουργκ το 2017 και στη συνέχεια το άνοιξα ξανά κάθε χρόνο μέχρι το 2021. Αυτός ο πελάτης άρχισε τελικά να συνεργάζεται μαζί μας την περασμένη εβδομάδα. Η επιμονή δεν υπολογίζεται σε ένα χρόνο αλλά σε βάθος χρόνου. Πρέπει να έχεις αυτοπεποίθηση στην αρχή για να πεις στον εαυτό σου ότι θα πετύχει, ότι όλη αυτή η δουλειά τελικά θα αποδώσει καρπούς.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *