EW Leads

Ken uw klanten: Google Analytics voor e-shop

Wat moet u meten als u een e-shop heeft?

Het hoofddoel C-niveau uitvoerende lijst van de e-shop is uiteraard verkoop. Daarom moet u het aantal bestellingen en het verkoopvolume meten . Deze zogenaamde conversies meten wij met de functie ‘e-commercemeting’. Het instellen van deze statistieken is niet bepaald voor beginners; u zult dit waarschijnlijk niet kunnen doen zonder de hulp van iemand met meer ervaring. Voor een idee hoe je dit kunt doen, bekijk je de Tutorial rechtstreeks van Google .

TIP: Een video van Shoptet geeft u een duidelijk beeld van wat er moet worden ingesteld .

Verkoopprestaties in de sectie Conversies / E-commerce / Overzicht

Conversieratio voor e-commerce

Een getal dat u vertelt welk percentage van de bezoeken aan uw e-shop is geëindigd in een conversie – een aankoop. Met andere woorden, hoeveel klanten kwamen en kochten. Uw doel is om dit aantal te verhogen en een aankoop te krijgen uit het maximale aantal bezoeken.

Door conversies te meten, kunt u zien hoe goed u de doelstellingen van uw website behaalt.

Totale omzet

Hier valt waarschijnlijk niets uit te leggen. De omzet is gelijk aan de waarde van alle bestellingen voor de gegeven periode , d.w.z. hoeveel geld je in de gegeven periode hebt verdiend.

TIP: Voor degenen die in het Engels lezen, raden we het artikel aan , waarin alle basisindicatoren die u als operator moet begrijpen, mooi worden uitgelegd.

Gemiddelde bestelwaarde

Dit getal geeft de waarde aan van het gehele winkelmandje met alle artikelen . Je doel is om dit aantal te verhogen. Dit kun je bijvoorbeeld bereiken door extra producten aan te bieden of klanten te motiveren meer goederen te kopen.

Transactie

Het aantal voltooide aankopen in uw e-shop. Deze statistiek is logisch in relatie tot het aantal bezoeken en de gemiddelde bestelwaarde.

C-niveau uitvoerende lijst

 

Wat ook goed is om te bekijken in Google Analytics

Deze  fashion scrapbook ideas: 8 stunning examples to get inspired statistieken hebben we al gepresenteerd in het artikel Verkeer of wat u kunt lezen uit webanalyse . Hier zullen we ze analyseren vanuit het oogpunt van de e-shop. Om aan de slag te gaan, raden we u aan eerst vertrouwd te raken met deze algemene parameters, zoals het aantal bezoeken, gebruikers en paginaweergaven. We nemen het in orde.

Sectie Publiek / Overzicht

Gebruikers
Dit getal laat zien hoeveel mensen uw e-shop in een bepaalde periode hebben bezocht. Hier geldt dezelfde logica als in een fysieke winkel: hoe meer klanten naar de winkel komen, hoe beter voor uw bedrijf.

Nieuwe gebruikers
Aan de hand van deze eu email list  gegevens kunt u herkennen wie voor het eerst in uw e-shop was . Dit betekent dat u het aandeel nieuwe klanten kunt achterhalen. Zo kunt u bijvoorbeeld controleren of een Facebook-campagne of een PPC-advertentie voor u werkt . Probeer dit aantal ook te verhogen.

TIP: In een e-shop is het heel belangrijk hoe goed je de eerste keer kunt verkopen. Dat wil zeggen: hoe u van een gewone bezoeker een klant kunt maken. Let daarom op duidelijkheid, vriendelijkheid en goed geschreven teksten .

Bezoeken Dankzij het meten van bezoeken kunt u het aantal individuele bezoeken aan de website
achterhalen . Hoe hoger het getal, hoe beter uw e-shop het doet. Dit cijfer verschilt van de statistiek Gebruikers doordat het het totale aantal bezoeken betreft (d.w.z. ook gevallen waarin iemand u meerdere keren heeft bezocht in een bepaalde periode).

Dit getal is voor de e-shop een belangrijkere indicator dan Gebruikers, want hoe vaker iemand bij je langskomt, hoe groter de kans dat diegene ook een aankoop doet. (Daarom is het goed om klanten naar je e-shop te halen, bijvoorbeeld via een nieuwsbrief of via sociale netwerken .)

Let op, het aantal bezoeken moet in directe verhouding staan ​​tot de omzet. Zo niet, dan is er iets mis en zoek je naar de oorzaak. Hetzelfde geldt voor het aantal bezoeken.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *