EW Leads

Australijski registar ID pošiljaoca,

Bilo je prije manje od 12 mjeseci kadačekuje se da će investicija od 10 miliona dolara koja je osmišljena tako da traje više od 4 godine doći prije nego što smo svi očekivali. Krajem prošle godine, australijska uprava za komunikacije i medije (ACMA) objavila je pokretanje pilot verzije centralnog registra, zajedno s obvezom objavljivanja standardiziranog modela za cijelu industriju 2024. godine.

Šta to znači za ID-ove pošiljatelja koje sada koristim?

Ako vaši ID-ovi pošiljaoca slijede najbolje prakse, bit će vam dozvoljeno da ih nastavite koristiti. Kada dođe do provođenja centralnog registra – Whispir i druge komunikacijske platforme će savjetovati i pomoći u tranziciji.Ako je vaša odabranaplatforma do sada regulisala upotrebu ID-a pošiljaoca, vjerovatno će se i dalje moći koristiti ID pošiljatelja koji ste danas postavili za slanje u Australiju.

Pilot verzija je već počela blokirati bilo koji Izvršna lista nivoa C pošiljatelja koji se koristi za pokušaj lažnog predstavljanja organizacije koja je već u pilot-programu.

 

Izvršna lista nivoa C

 

Koje su najbolje prakse za ID pošiljaoca?

ID pošiljaoca treba da bude jedinstven i prepoznatljiv za preduzeće koje ga traži. To znači da ID pošiljaoca ne bi trebalo lako zamijeniti s nekim drugim ili generičkim. Održavajte sadržaj dosljednim kada koristite isti ID pošiljatelja. Postoji prednost prirodne psihologije koja dolazi sa poznavanjem i pomoći će primaocima da prepoznaju bilo šta neobično.

Kako da se registrujem?

Svaka zemlja i komunikacijska platforma imaju vlastiti skup pravila za registraciju za ID pošiljaoca.

U Australiji, ACMA je najavila namjeru da uvede centralni registar 2024. Dok se konačni model još uvijek uspostavlja, sumnja se da će u budućnosti Salesforce para sa mga kumpanyang Nagtitingi. Pangunahing pakinabang postojati jedan izvor za registraciju koji će komunikacijske platforme poput Whispira usvojiti.

U međuvremenu, Whispir preporučuje da svoju komunikacijsku platformu obaveže na proces registracije. Oni su dizajnirani da promovišu tranziciju bez napora kada je centralni registar dostupan svima.

Šta se dešava ako se ne registrujem?

Registri su danas dizajnirani na osnovu Oni su dizajnirani da zaštite pošiljaoca od prijave ili novčane kazne od strane regulatornih tijela kao što je ACMA.

Neregistrovanje dovodi vašu kompaniju u opasnost od:

  • Poruke se odbijaju ili blokiraju

  • Vaša kompanija je prijavljena ili kažnjena aqb directory za zloupotrebu na osnovu gornjeg koda

Zašto da se registrujem sada kada se to ne sprovodi?

1. Zaštitite svoj brend

Registrovanje sada znači da možete sa sigurnošću obavestiti svoje klijente da ste spremni i da je svaki SMS od vaše kompanije registrovan je legitiman.

2. Zaštitite svoje kupce danas

Vidjećemo smanjenje aktivnosti prevara. U Singapuru smo vidjeli  mjeseci pokretanja njihovog režima.

3. Budite prvi

Zatražite i koristite svoje ID ime pošiljaoca sada u pripremi za budućnost. Pobrinite se da se registrirate za svoju prije nego bilo ko drugi.

4. SMS ovdje da ostanete

SMS je i dalje jedan od najčešće korištenih kanala za komunikaciju preduzeća sa svojom publikom.Whispir je dizajniran da omogući međunarodnu komunikaciju. Okvir registracije je prilagođen propisima specifičnim za državu, tako da kada se zatraže ID pošiljaoca; implementiran je promišljen proces validacije kako bi se riješile smetnje specifične za zemlju prije isporuke.Na primjer: Ne prihvataju sve tipove ID pošiljatelja u svakoj zemlji ili samo određeni sadržaj mora biti uključen da bi ostao usklađen.

Razgovarajte sa nekim od stručnjaka

S punim paketom alata integriranih u mobilne uređaje, možete pojednostaviti svoj proces i zaštititi svoj brend uz Whispir. Kontaktirajte nas i pogledajte kako Whispir može pojednostaviti vašu poslovnu komunikaciju – sve s jedne platforme jednostavne za korištenje.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *